Oversikt over noen av de beste kredittkort på markedet.

kredittkort bank norwegian

Kredittkort i 2015

By den 02/04/2015 i Kredittkort med 0 Kommentarer

Vi er nå godt inne i det nye året, og stadig dukker nye tilbud og fordeler ved kredittkortbruk opp. Med økt konkurranse mellom de ulike tilbyderne er det vi som forbrukere som er de største vinnerne. Med et voksende antall forskjellige kredittkort å velge mellom med et stort utvalg av ulike fordeler og rabatter, vil nok mange se tilbake på 2015 som et godt år for kredittbruk. Men i en slik tid er det fortsatt viktig å påpeke at kreditt brukt fortsatt må tilbakebetales, og en varsomhet i bruken bør utvises. Det er en kjennsgjerning at innvilging av kreditt, både i form av ulike lån og kredittkort har blitt strengere de siste årene. I denne artikkelen skal vi se litt på hvorfor det skjedde, samt hva krav som må innfris for å kunne få en søknad om kreditt godkjent i dag.

kredittkort i 2015

Strengere krav

Som vi nevnte har kravene de siste årene som blir stilt for å kunne få kredittkort blitt strengere enn de var tidligere. En stor del av grunnen til det var finanskrisen i 2008 som rammet bankvesenet hardt. Selve krisen i seg selv var i stor grad forskyldt av liberale banker og lånetilbydere, så det var bare naturlig at en innstramming skjedde. Hva krav og vilkår som stilles i dag til søkere vil variere fra selskap til selskap, men noen fellestrekk er det. Blant annet vil det være svært vanskelig, og nær sagt umulig om du ikke kan stille pant av noe slag, å skaffe deg et kredittkort om du sliter med inkassosaker eller har tidligere betalingsanmerkninger. Om en har havnet bakpå økonomisk bør uansett fokuset være på å tilbakebetale all gjeld, og bygge seg opp en god betalingshistorikk igjen. Når det er gjort kan man sende inn en ny søknad, eller be om at en tidligere søknad blir behandlet på nytt.

For de som er under 18 år vil det å kunne skaffe seg et kredittkort ikke være mulig. Selv når man er blitt myndig vil flere selskaper i dag ikke godkjenne kunder før de er minst 20 år eller eldre. I sammenheng med det vil også fast inntekt måtte dokumenteres før en avtale blir gyldig og et kort utstedt. For utenlandske borgere, de som har flyttet utenlands og ikke har norsk adresse eller ikke lengre er registrert i det norske folkeregisteret, vil heller ikke kunne søke om noen former for kreditt fra lånetilbydere.

Mer info: Les mer om kredittkort hos Norsk Kreditt

Til forbrukerens beste

Alle reglene og kravene for å kunne få et kredittkort høres kanskje i overkant strenge ut. Men de er utformet etter regler fra Finanstilsynet og er ment å både beskytte lånetilbyderne, at de kun gir ut lån til mennesker som kan takle nedbetalingen, så vel som forbrukeren selv. Det er altså noe som gagner begge parter. Så mange selskaper fokuserer i dag mer på å finne de riktige kundene mer enn å skaffe seg stort kvantum. Og et slikt fokus på å matche kredittkort og løsninger til de rette kundene vil vi nok se mer av i tiden fremover også.

Våre brukere søkte etter:

  • Beste Kredittkort 2015

Abonner

Hvis du likte dette, kan du holde deg oppdatert under.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Toppen